Wędkarze z Gąbina zakończyli sezon wędkarski! [zdjęcia]

22770802_2498348530305845_8458708860391030389_o (Copy)22 października na kładce wędkarskiej w Koszelówce odbyły się Zawody Wędkarskie z okazji "Zakończenia Sezonu 2017" zorganizowane przez Koło Wędkarskie nr 106 "ESOX" z Gąbina. Rywalizacja rozpoczęła się o godzinie 7 rano. Zawodnicy podzieleni byli na dwie grupy: seniorów i juniorów. Frekwencja uczestników zakończyła zarówno sędziów jak i Zarząd koła. Wszystkie miejsca startowe na kładce były zajęte ponieważ w zawodach wystartowało 29 seniorów i 4 juniorów.

Pogoda nie była zbyt przyjazna dla wędkarzy. Od świtu utrzymywała się bardzo gęsta mgła. Warunki na kładce nie przeszkodziły jednak w połowie pięknych okazów leszczy, płoci i okoni.

Przemiła atmosfera pozwoliła sędziom na doliczenie dodatkowej godziny zawodów. Po 5 godzinach zmagań klasyfikacja przedstawiła się następująco:

I miejsce - Albert Cierpikowski

II miejsce - Robert Węglarz

III miejsce - Ariel Tarka

W kategorii juniorów:

I miejsce - Jakub Matusiak

II miejsce - Weronika Tarka

III miejsce - Szymon Kozłowski

Najdłuższą rybę złowił Artur Hain. Był to leszcz o długości 30,5 cm. Najlepszą kobietą wędkującą w Kole "ESOX" została Marzena Reńda.

- Zarząd Koła dziękuje kolegom wędkarzom za tak liczne przybycie. Do miłego zobaczenia w przyszłym sezonie - mówi Rafał Lewandowski - Prezes gąbińskiego Koła Wędkarskiego.

źródło: Koło Wędkarskie "ESOX"

 

Komentarze: Bądź pierwsza/y

Reklama

rekp

 

Polecamy

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close